• 9954 Rönök, Temető út 1., HUNGARY
  • info@szabokeramia.hu
rolunk-harmas-kep-bal-fent
rolunk-harmas-kep-jobb
rolunk-harmas-kep-bal-lent
img-14
Hat évtized

Kerámia generációkon át

Újjá élesztve a több generációs családi hagyományt, 1966 óta foglalkozunk kerámiagyártással. Természetesen többször megújultunk, profilt váltottunk, de az örökül kapott elvek tisztelete mindvégig meghatározta az utat, amit bejártunk a kezdeti lépésektől egészen napjainkig. Sikerünk kulcsa, hogy a gyártási folyamatunk során is követjük ezeket az értékeket, így biztosak lehetünk abban, hogy végül minden egyes termékünk méltó képviselője lesz a törekvéseinknek. Letisztult vonalvezetés, megfontolt formavilág és időtálló motívumok jellemzik termékeinket, melyekben jól ötvöződik a piac által elvárt dinamizmus és a kézműves termékek gondossága.
Nyitottak vagyunk az újban rejlő kihívásokra és megrendelőink változatos igényeire, melyeknek csak a képzelet szabhat határt. Hiszen az agyag olyan, akár a mese, és amíg van, aki mesél, addig bármi lehet a vége!

Cégünk alapítója, irányítója és egyben fáradhatatlan motorja a szakma egyik elismert veteránjaként, már több mint 60 éve alkot a hazai kerámiaiparban. 1966-tól, mesterlevele kézhezvétele óta töretlenül keramikusként praktizál, minden lépcsőfokot végigjárva, a népi kerámiától az iparművész cím kiérdemléséig. Szobrász édesapja és kanadai, freskófestő nagyapja elveinek követését, valamint a szakma nemes alapszabályainak szigorú betartását vallja az iparművészi lét elengedhetetlen feltételének. Ez a hozzáállás tette lehetővé, hogy pályája során olyan elismert helyeken dolgozzon, mint a Zsolnay és a Herendi porcelángyár vagy a majolikagyár Városlődön.

Szabó Zoltán

Tulajdonos

img-14
Cserépkályha manufaktúra
speciális gyártási technológia

Cégünk legújabb üzletága otthonunk belső szépítésére kínál lehetőséget, hiszen ma már egy cserépkályha belsőépítészeti költeménynek számít, önálló művészeti alkotásként is megállja a helyét. Cégünk azonban egy speciális égetési eljárás alkalmazásával gazdagítani is kívánja az iparág eddigi kínálatát. Ez a kétszerégetés technikája, amikor a kályhacsempe két égetési folyamat során készül, így érve el egy kifogástalan minőséget és egy hosszabb élettartamot. Igaz a gyártási folyamat így több energiátvesz igénybe, ám az így kapott termék színvonala elengedhetetlen egy kiváló cserépkályhához.

img-14
Kerti és dekor kerámiák
minden növénynek

Kerámiáink változatos forma- és méretvilágával igyekszünk lefedni a vásárlói igények minden szegmensét. Portfóliónkat a piac által leginkább kedvelt darabokból állítottuk össze, hogy az apró fokföldi ibolyától a hatalmas pálmákig, minden növény számára tudjunk ideális edényt kínálni.

Széchenyi 2020